Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio toimii juhlavuoden suojelijana.

 

Alli Paasikiven Säätiö täyttää 70 vuotta vuonna 2022. Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio toimii juhlavuoden suojelijana.

Säätiö korostaa juhlavuonnaan perheiden sosiaalista ja taloudellista turvallisuutta.  Nämä painopistealueet ovat olleet mukana koko 70 vuoden ajan, ja ne koetaan yhä tarkoituksenmukaisina.

Säätiö perustettiin perheen sosiaalisen turvallisuuden lisäämiseksi yhteiskunnassa sekä kotien henkisen ja aineellisen tason kohottamiseksi 20.9.1952. Uusi säätiö vakiintui nopeasti ja sai yleisen luottamuksen. Päätöksen myötä Naisten maanpuolustusjärjestö Lotta Svärdin valtiolle takavarikoidut varat ohjattiin Lotta Svärdin toimintaan läheisesti liittyvään luvalliseen toimintaan. Varoilla perustettiin Alli Paasikiven Säätiö.

Tasavallan presidentin puoliso, rouva Alli Paasikivi (1879–1960) toimi säätiön suojelijana ja kunniapuheenjohtajana vuosina 1952–1960. Säätiö työskentelee edelleen aktiivisesti tarkoituksenaan tukea ja jatkaa sitä yhteiskunnallista työtä, jota säätiö Alli Paasikiven kunniapuheenjohtajuuden aikana aloitti. 

Säätiö jakaa vuosittain noin puoli miljoonaa euroa kulttuuri-, kehittämis- ja tutkimusapurahojen muodossa tieteen, taiteen ja kehittämistehtävien parissa toimiville.

Juhlavuoden 2022 suojelija rouva Jenni Haukio on toiminnassaan osoittanut suurta kunnioitusta niitä naisia ja miehiä kohtaan, jotka pitivät koossa perheitä sotien ja jälleenrakennuksen aikana.

”Alli Paasikiven Säätiön pitkäjänteinen työ suomalaisperheiden hyvinvoinnin vahvistamiseksi on tänä päivänä yhtä merkityksellistä kuin se on ollut jo 70 vuoden ajan, kun yhteiskuntamme eheyteen pandemia-aikana kohdistuu aivan erityisiä haasteita. On suuri ilo suojella juhlavuotta, joka pitää yllä vahvan sosiaalisen omatunnon omanneen rouva Alli Paasikiven henkistä perintöä.”

Juhlavuoden ohjelma julkaistaan syksyllä 2021 säätiön verkkosivuilla.

 

Yhteystiedot:

Säätiön asiamies, VTT Petra Kouvonen, p. 041-4552280Muita uutisia