Apurahaa tutkimukseesi

Väitöskirjojen ja post doc -tutkimuksien tekemiseen

Tutkimusapuraha on pääsääntöisesti henkilökohtaisina myönnettävä apuraha, joka on tarkoitettu väitöskirjojen ja post doc -töiden tekemiseen. Tutkimusapurahan haku aukeaa alkuvuodesta ja apurahaa on yleensä haettavissa kaksi viikkoa. Tutkimusapurahoja myönnettäessä painotetaan korkeatasoisia hakemuksia, päätökset tehdään huhtikuussa.

Tutkimusapurahaa myönnetään enintään vuodeksi kerrallaan ja apurahan suuruus vaihtelee väitöskirjan tekijän enintään 23 000 eurosta post doc -tutkijan 26 000 euron apurahaan.

Seuraava hakuaika alkuvuonna 2022

Kuka voi hakea apurahaa?

Tutkimusrahoitus myönnetään pääsääntöisesti henkilökohtaisina apurahoina. Vain poikkeustapauksissa voidaan rahoittaa tutkimusryhmien tai yhteisöjen hakemuksia.

Miten apurahaa haetaan?

Haku tapahtuu sähköisen järjestelmän kautta säätiön verkkosivuilla julkaistavassa osoitteessa. Linkki apurahajärjestelmään: https://aps.apurahat.fi. Jokaiselle apurahatyypille on oma erillinen lomake, joka löytyy em. apurahajärjestelmästä.

Väitöskirjoissa ja tutkimushankkeissa noudatetaan yksivaiheista hakumenettelyä. Tutkimusapurahat myönnetään henkilökohtaisina apurahoina.

Liitteet

  • Tutkimussuunnitelma (pituus korkeintaan 12 000 merkkiä)
  • Suositukset
  • Eettisen toimikunnan lausunto
  • Rekisteritutkimuksissa rekisterinpitäjän lupa
  • Mahdolliset muut liitteet

Myönnetyt apurahat

Alli Paasikiven säätiö on myöntänyt apurahoja kulttuurihankkeisiin, yhteisöjen kehittämistoimintaan sekä tutkimustöihin, jotka tukevat säätiön tarkoitusta perheiden sosiaalisen turvallisuuden edistämisestä, liki 70 vuoden ajan.

Oletko hakemassa apurahaa?

Apurahoja tutkimuksiin, kehittämiseen ja hankkeisiin,
jotka täyttävät säätiön tarkoituksen edistämisen ehdot.

Ohjeet apurahan hakijalle