Kehittämisapuraha rekisteröidyille yhdistyksille ja säätiöille

Uuden toimintamallin kehittämiseen sekä tutkimustiedon soveltamiseen

Alli Paasikiven säätiön tarkoitus on edistää perheen sosiaalista turvallisuutta yhteiskunnassa. Säätiö jakaa vuosittain apurahoja kehittämishankkeisiin, jotka edistävät säätiön tarkoitusta.

Kehittämisapuraha on yleishyödyllisille toimijoille, kuten rekisteröidyille yhdistyksille ja säätiöille myönnettävä apuraha, jonka tarkoitus on mahdollistaa uuden toimintamallin kehittäminen tai kokeilu sekä tutkimustiedon soveltaminen käytäntöön. Apuraha on käytettävä vuoden kuluessa avustuksen myöntämisestä.

Hankkeet voivat olla esim. sellaisia, joissa kokeillaan tai pilotoidaan lapsia, nuoria ja perheitä tukevan toiminnan seurantaan tai tunnistamiseen tarkoitettuja välineitä ja keinoja. Hankkeiden arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota tavoitteellisuuteen, skaalautuvuuteen ja yhteistyöhön eri toimijoiden välillä. Hakemuksissa eduksi katsotaan tutkimusyhteistyö.

Myönnettävät apurahat ovat suuruudeltaan 8 000 – 20 000 euroa. Korkein summa, 20 000 euroa myönnetään vuosittain rajatulle määrälle hankkeita. Kehittämishankkeiden haku tapahtuu syksyllä, päätöksistä ilmoitetaan vuoden loppuun mennessä ja apurahat pyritään maksamaan vuoden alussa.

Aiempina vuosina Alli Paasikiven Säätiöltä rahoitusta saaneille, erityisen hyvin onnistuneille hankkeille on myös mahdollista hakea jatkorahoitusta. Tällöin hankesuunnitelmassa tulee perustella hyvin, miten jatkorahoituksella voitaisiin esimerkiksi vakiinnuttaa ja syventää hankkeen toimintaa tai soveltaa sitä uudelle kohderyhmälle

 

Vuoden 2024 apurahahaku on päättynyt, päätöksistä ilmoitetaan hakijoille vuoden loppuun mennessä.

Kuka voi hakea apurahaa?

Kehittämisapuraha on tarkoitettu rekisteröidyille yhdistyksille ja säätiöille uusien toimintamallien kehittämiseen tai kokeiluun, sekä tutkimustiedon soveltamisesta käytäntöön. Rahoitus myönnetään vain hankkeille, jotka tukevat säätiön tarkoitusta.

Myönnettävät apurahat ovat suuruudeltaan 8 000 – 20 000 euroa. Korkein summa, 20 000 euroa myönnetään vuosittain rajatulle määrälle hankkeita.

Aiempina vuosina Alli Paasikiven Säätiöltä rahoitusta saaneille, erityisen hyvin onnistuneille hankkeille on myös mahdollista hakea jatkorahoitusta. Tällöin hankesuunnitelmassa tulee perustella hyvin, miten jatkorahoituksella voitaisiin esimerkiksi vakiinnuttaa ja syventää hankkeen toimintaa tai soveltaa sitä uudelle kohderyhmälle.

Miten apurahaa haetaan?

Haku tapahtuu sähköisen järjestelmän kautta säätiön verkkosivuilla julkaistavassa osoitteessa. Linkki apurahajärjestelmään: https://aps.apurahat.fi. Jokaiselle apurahatyypille on oma erillinen lomake, joka löytyy em. apurahajärjestelmästä.

Teknisissä ongelmissa hakemuksiin liittyen ota yhteyttä tekniseen tukeen sähköpostitse: hakemustuki@datalink.fi.

Hyvällä hankkeella on:

  • selkeä kohderyhmä.
  • selkeä tavoite.
  • teoreettinen viitekehys tai on olemassa empiiristä tietoa, joka tukee ymmärrystä siitä, että hankkeessa esitetyllä käytännöllä olisi saavutettavissa vaikutuksia kohderyhmän elämässä.
  • Pakolliset liitteet ovat toimintakertomus ja tilinpäätös edelliseltä tilikaudelta, sekä hankkeen rahoitussuunnitelma.

Hakemuksessa on käytävä selkeästi ilmi, minkä suuruista summaa haetaan. Mukaan liitettävässä rahoitussuunnitelmassa on oltava erittely siitä, mihin kuluihin rahoitusta käytettäisiin. Lisäksi hankkeen puitteet ajan, resurssien ja osaamisen suhteen ovat uskottavat toteutuksen kannalta. Hakemuksessa esitetty toiminta tuo uutta tietoa perhepalveluiden ja perhepolitiikan tueksi, sekä edistää säätiön tarkoitusta lisäämällä perheiden hyvinvointia ja sosiaalista turvallisuutta yhteiskunnassa.

Hankesuunnitelma voidaan kirjoittaa myös ruotsiksi tai englanniksi.

Myönnetyt apurahat

Alli Paasikiven säätiö on myöntänyt apurahoja kulttuurihankkeisiin, yhteisöjen kehittämistoimintaan sekä tutkimustöihin, jotka tukevat säätiön tarkoitusta perheiden sosiaalisen turvallisuuden edistämisestä, liki 70 vuoden ajan.

Oletko hakemassa apurahaa?

Apurahoja tutkimuksiin, kehittämiseen ja hankkeisiin, jotka täyttävät säätiön tarkoituksen edistämisen ehdot.