Alli Paasikiven elämäkerta julkaistaan 8.9.2021

Professori Aura Korppi-Tommolan kirjoittama elämäkerta Alli Paasikivi – Eturivin taustavaikuttaja julkaistaan 8.9.2021. Kirjan julkaisee SKS Kirjat. Alli Paasikiven säätiö on tukenut sen kirjoittamista.

Alli Paasikivi (1879–1960) oli sotien jälkeisen ajan tärkeä taustavaikuttaja, joka miehensä, tasavallan presidentin J. K. Paasikiven, rinnalla osallistui valtakunnan politiikkaan ja toimi aktiivisesti kolmannen sektorin tehtävissä.

Professori Aura Korppi-Tommolan kirjoittama elämäkerta Alli Paasikivi – Eturivin taustavaikuttaja julkaistaan 8.9.2021. Kirjan julkaisee SKS Kirjat. Alli Paasikiven säätiö on tukenut sen kirjoittamista.

Alli Paasikiven Säätiö työskentelee perheen sosiaalisen turvallisuuden lisäämiseksi yhteiskunnassa. Säätiö juhlii 70-vuotista taivaltaan vuonna 2022. Alli Paasikivi toimi säätiön ensimmäisenä suojelijana ja kunniapuheenjohtajana vuosina 1952–1960.

Alli Paasikivi suostui perustettavan säätiön keulahahmoksi, kun lakkautetun Lotta Svärd -järjestön varat haluttiin ohjata yleishyödylliseen tarkoitukseen. Valinnan takana oli Alli Paasikiven aiempi työ lastensuojelun ja muun sosiaalityön hyväksi mutta myös politiikka: hän ei ollut toiminut lottana eikä hän kuulunut säätiön perustajien lähipiiriin. Presidentti Paasikivellä oli Moskovan luottamus eikä yksikään puolue kohdistanut häneen ja hänen perheeseensä moitteita. Näin Alli Paasikivi toi säätiölle sisäpoliittisen toimintarauhan.

Ennen avioitumistaan Alli Paasikivi toimi virkanaisena 54-vuotiaaksi asti. Henkilönä hän oli ulospäinsuuntautunut ja lapsirakas ja hän uskoi yhdistystoiminnan voimaan yhteiskunnan kehittämisessä, kirjan kirjoittaja, professori Aura Korppi-Tommola kertoo.

– Hän vaikutti säätiön tehtäviä määritellessä vahvasti siihen, että avustuksia suunnattiin lastensuojeluun ja nuorisohuoltoon. Hän osasi myös käyttää asemaansa presidentin puolisona lasten ja nuorten eduksi. Hänellä ei ollut omia lapsia, mutta hän oli sisarensa ja tämän lasten myötä päässyt elämään myös perhe-elämää, Korppi-Tommola sanoo.

Arvostelukappaleen kirjasta voi tilata osoitteesta media@skskirjat.fi.

Lisätietoja:

Kirjan kirjoittaja, professori Aura Korppi-Tommola, p. 040-6587245

Asiamies, VTT Petra Kouvonen, p. 041-4552280Muita uutisia